ثبت ملی خانه استاد شهریار

معماری سنتی و معاصر شهر اردبیل و حس تعلق مکانی
معماری سنتی و معاصر شهر اردبیل و حس تعلق مکانی
اردیبهشت 29, 1400
خانه سلماسی جلوه ای از معماری کهن آذربایجان
خانه سلماسی جلوه ای از معماری کهن آذربایجان
اردیبهشت 29, 1400

ثبت ملی خانه استاد شهریار

موزه استاد شهریار محل زندگی استاد محمد حسین بهجت تبریزی، مربوط به دوره پهلوی دوم است.این بنا در تاریخ ۲۷ اسفندماه سال ۱۳۸۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
موزه ادبی شهریار بالغ بر ۲۵۰ متر در دو طبقه ساخته شده است و بیش از ۵۰۰ قطعه از آثار و وسایل شخصی استاد در آنجا نگهداری میشود.
موزه استاد شهریار که پس از درگذشت استاد سخن، سید محمد حسین شهریار تبریزی توسط شهرداری تبریز، در محل منزل مسکونی استاد تاسیس گردیده، در کوی مقصودیه تبریز واقع است و تابلوهای متعددی رهگذران را به سوی این کانون عشق و عرفان راهنمایی میکند.
کوی مقصودیه تبریز که استاد شهریار، سال‌های آخر عمر پربرکت خود را در آنجا سپری کرده، از محلات قدیمی تبریز است که توسط مقصود بیگ آق قویونلو بنا گردیده و محل سکونت برخی از مشاهیر معاصر تبریز بوده است. تاسیس این موزه آبرومند در این نقطه از شهر نیز از هر جهت مناسب و در خور شان آن بزرگمرد دنیای شعر و ادب می باشد.
شهریاری که استاد مسلم سخن بود و از جمله نوادری که در دوران حیاتش آثار نامیرایش دست به دست می‌گشت و ضبط سینه ها می گردید و پس از آن که شاهکار جاودانه اش” حیدربابایا سلام “به بیش از ۵۰ زبان زنده دنیا ترجمه شد، آوازش در اقصی نقاط جهان پرتو افکن گردید و دلها را تسخیر نمود.
وقتی که قدم در داخل موزه میگذاری و گشتی در اتاق های مختلف می زنی وسایل چیده شده را نظاره می کنی ، چنین به نظر می‌رسد که تلفیق چندین هنر در این موزه، مجموعه با ارزشی را در معرض دید همگان قرار داده است.
دستخط های خود استاد، در ویترینی چیده شده که اغلب اشعارش را با خطی زیبا به رشته تحریر در آورده و در واقع هنر شعر را با خوشنویسی در هم آمیخته و نشان می‌دهد که شهریار در عرصه خوشنویسی نیز داعیه‌دار بود ، ولی این هنر او همیشه تحت تاثیر و زیر سایه شعر او بود.
در هر یک از اتاق ها می توان خاطرات استاد را مشاهده نمود ، دریکی از اتاق ها لباس و کلاه استاد در ویترین قرار گرفته است در اتاق بعدی وسایل شخصی استاد را چیده اند، وسایلی که همیشه مورد استفاده اش بوده، و از بین آنها قلم و دوات، اعصا و عینک فرزند پیر حیدربابا، خاطره‌ها را زنده می‌کند. دفتر یادداشت خصوصی استاد شهریار که با خط زیبای خودش نوشته شده ،خاطرات به یادماندنی را در خود ضبط و ثبت کرده است.
کتابخانه شخصی استاد و دیوان های فارسی و ترکی او در جوار کتاب‌هایی که درباره شاعر و آثارش نوشته شده است و ترجمه هایی از حیدربابایا سلام، در جای جای موزه جا گرفته و دنیایی از ادب و هنر را در خود جای داده است.
این مجموعه گرانقدر که نشانگر بخشی از تاریخ ادب معاصر آذربایجان می باشد، دستمایه گرانبهایی است برای محققان و دانش‌پژوهان و جالب توجه برای همگان.و به همین علت است که بازدید کننده می‌خواهد آن را هر چه بیشتر ببیند و به اصطلاح در بحر آن فرو رود و دل کندن از آنها برایش سخت است.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/topraq/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286
مدیر سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *